Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


10 Απρ 2018

Δημιουργία ορχηστρικών (καραόκε) διασκευών με το λογισμικό επεξεργασίας ήχου Audacity

Ακολουθούν αναλυτικά τα βήματα για τη δημιουργία ορχηστρικών κομματιών με αξιοποίηση του προγράμματος επεξεργασία ήχου Audacity.




1.
Κατεβάστε το λογισμικό από τον σύνδεσμο:
(το "κατέβασμα" είναι απολύτως ασφαλές)
2.
Μετά την εκτέλεση του προγράμματος, κλικάρετε στο εικονίδιο συντόμευσης που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια εργασίας΄.
3.
Τα αρχεία που θα ανοίξετε και θα επεξεργαστείτε στο Audacity θα πρέπει να είναι mp3 και όχι βίντεο. Αν έχετε ένα βίντεο τραγουδιού στο Youtube μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το URL σε συνδέσμους με online converters για να ανακτήσετε το αρχείο ήχου σε μορφή mp3. 
Ένας αρκετά καλός σύνδεσμος που θα πρότεινα για μετατροπές αρχείων βίντεο σε mp3 είναι ο εξής (προφανώς υπάρχουν πολλοί άλλοι):
4.
Έχοντας ανοίξει το Audacity, επιλέγετε file (από το κεντρικό μενού), στη συνέχεια Import και Audio (εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε file και open), για να εισάγετε το κομμάτι που θέλετε στο λογισμικό. 

Στιγμιότυπο οθόνης (μετά την εισαγωγή του αρχείου):


5.
Στη συνέχεια κλικάρετε στο αριστερό πλαίσιο (όπως δείχνει η εικόνα) για να επιλέξετε τα tracks του κομματιού. Το επιλεγμένο κομμάτι θα έχει λευκό χρώμα (όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο οθόνης που ακολουθεί).



6.
Στη συνέχεια, από το κεντρικό μενού, επιλέγετε Effect και κατόπιν, επιλέγετε Vocal Reduction and Isolation. Για να βρείτε αυτή την επιλογή θα πρέπει να κατεβείτε με το βέλος του παραθύρου που εμφανίζεται (οι επιλογές είναι με αλφαβητική σειρά). Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε Vocal Remover.

7.
Με κλικ στη συγκεκριμένη επιλογή, εμφανίζεται η οθόνη που φαίνεται στο στιγμιότυπο. Κλικάρετε στο ΟΚ.













8.
Εμφανίζεται το ακόλουθο στιγμιότυπο οθόνης.

9.
Στη συνέχεια, επιλέγετε από το μενού file, την επιλογή Export και μετά Export as wav. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, μπορείτε να γράψετε τα στοιχεία του τραγουδιού (λεπτομέρειες που μάλλον δεν χρειάζονται) ή να πατήσετε κατευθείαν ΟΚ.
Για την εξαγωγή του αρχείου σε μορφή αρχείου mp3, απαιτείται μια άλλη εφαρμογή, επομένως το αποθηκεύετε ως wav και για τη μετατροπή του σε mp3 μπορείτε να αξιοποιήσετε τον σύνδεσμο:
https://online-audio-converter.com/



10. Ανοίγοντας την Επιφάνεια Εργασίας (ή τη θέση που έχετε που επιλέξει να αποθηκεύσετε το αρχείο), μπορείτε να ακούσετε την ορχηστρική διασκευή του.


Στους δύο συνδέσμους που παραθέτω στη συνέχεια, μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι "Πού'ναι πιο καλά" πριν και μετά την επεξεργασία του στο Audacity.

https://vocaroo.com/i/s0igrd8Q4pcG
(πριν)
http://picosong.com/weAiF/
(μετά)

Κάποια αρχεία φαίνεται ότι τα υποστηρίζει το λογισμικό και τα μετατρέπει σε ορχηστρικές διασκευές εύκολα. Δε συμβαίνει πάντα ούτε με όλα τα κομμάτια. Τα χορωδιακά, πάντως, φαίνεται να μην τα υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ